وظايف سازمان هواپيمايي كشوري كه به مثابه نماينده دولت در جهت اعمال حاكميت در صنعت حمل و نقل هوايي كشور است به شرح زير ميباشد:
سياستگذاري و برنامه ريزي و تعيين خط مشيهاي فني، اقتصادي، بازرگاني بين المللي حمل و نقل هوايي كشور.
سياستگذاري و برنامه ريزي درمورد نوع، تعدد جايگاه دستگاههاي ناوبري و كمك ناوبري و ارتباطي درفرودگاهها و نظارت بر عملكرد فرودگاهها.
سياستگذاري و برنامه ريزي درزمينه آموزش وتربيت پرسنل متخصص هواپيمايي براي كليه موسسات هواپيمايي
سياستگذاري و برنامه ريزي در امور مخابراتي و صدور دستورالعمل هاي مربوطه به امور مخابرات و مبادله پيامها و دستگاههاي مورد نياز در فرودگاهها.
برنامه ريزي درخصوص برقراري سيستم هاي برق اضطراري و روشنايي باندها و نظارت بر نصب و بهره برداري صحيح از سيستم ها و تجهيزات مربوطه
صدور دستور العملهاي مورد نياز در امور امنيتي زميني ، آتش نشاني و آموزشي پرسنل و نظارت بر حسن اجراي آن.
تدوين استاندارد پرواز ، نظارت بر شركتهاي هواپيمايي از نظر تاييد صلاحيت و رعايت نكات و استانداردهاي ايمني و صدور گواهينامه ها و تدوين و تنظيم مقررات مربوطه.
تنظيم و تدوين مقررات و دستورالعملهاي مربوط به كنترل فضاي كشور و صدور اجازه پرواز و جلوگيري از آن و نظارت بر واحدهاي مراقبت پرواز فرودگاهها.
تاييد انواع هواپيماهايي كه مي توانند درايران به فعاليت حمل و نقل هوايي بپردازند.
تهيه طرح موافقتنامه ها و قراردادهاي بين المللي و مبادله آنها.
تهيه و تدوين دستورالعملهاي امنيتي، حفاظتي با رعايت مقررات و استانداردهاي بين المللي و داخلي مربوطه و نظارت براعمال آنها.
عضويت و ارتباط با سازمان بين المللي هواپيمايي كشوري (ICAO) و ساير سازمانهاي جهاني ذيربط با رعايت مقررات مربوطه.
بررسي سوانح و حوادث هواپيمايي و اعمال مجازات هاي لازمه طبق مقررات مربوطه.
بررسي و ارائه طرح هاي فرودگاهي ونظارت بر رعايت استانداردهاي بين المللي مربوطه
تاييد صلاحيت فني و تخصصي مديران و مسئولين عملياتي فرودگاههاي كشور قبل از انتصاب آنان توسط مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور
انجام امور برنامه ريزي، امور اداري و مالي و حقوقي وارزشيابي و ساير خدمات مديريتي و پشتيباني سازمان و پرسنل مربوطه.
صدور،تمديد، تعليق و لغو مجوز تاسيس دفاتر خدمات مسافرت هوايي
نظارت و ارزيابي مستمر نحوه فعاليت دفاتر خدمات مسافرت هوايي
آموزش توجيهي و تخصصي مديران فني دفاتر خدمات مسافرت هوايي وبرگزاري آزمون تخصصي مربوط
در اواخر جنگ جهاني اول و در يكي از روزهاي سال 1296 شمسي اهالي تهران براي اولين بار هواپيمايي را مشاهده نمودند كه در ارتفاع پايين بر فراز تهران پرواز مي كرد و چون در آن موقع فرودگاهي در تهران وجود نداشت، خلبان در محل وزارت امور خارجه و شهرباني فعلي به زمين نشست. اين هواپيما ساخت روسيه بود كه آن را به صورت صندوقي از قطعات از راه بندرانزلي با اتومبيل به تهران حمل و پس از سوار كردن قطعات توسط خلبان روسي به پرواز درآمد.
پيشرفت سريع كشورهاي توسعه يافته در زمينه صنعت، تكنولوژي و بازرگاني، مسؤولين امر را متوجه صنعت نوپا و پرشتاب هواپيمايي نمود. به دنبال تمايل كشورها نسبت به استفاده از اين تكنولوژي، در بهمن ماه سال 1304 ايران به موجب قانوني، حق انحصاري هواپيمايي در ايران را به شركت هواپيمايي آلماني به نام يونكرس ، واگذار نمود.
شركت مزبور در سال 1305 شعبه خود را در ايران افتتاح و با وارد كردن چند فروند هواپيماي يونكرس، خطوط هوايي به شهرهاي مشهد، شيراز، بندرانزلي و بوشهر داير و حمل و نقل پست و مسافر از راه هوا را به عهده گرفت.
در سال 1317 باشگاه خلباني با 20 فروند هواپيما تاسيس شد.در مرداد ماه 1325 دولت اقدام به تشكيل اداره اي تحت عنوان اداره كل هواپيمايي كشوري نمود.
اداره مذكور در آغاز كار خود را در يك اتاق واقع در طبقه پايين ساختمان شمس العماره با يك رييس و يك كارمند آغاز نمود و در يك سال بعد با بودجه اي بالغ بر سيصد هزار تومان محل آن به فرودگاه مهرآباد انتقال يافت. حدود سه سال بعد يعني در تاريخ 28 تير ماه 1328 قانون هواپيمايي كشوري به تصويب مجلس وقت رسيد و اداره كل هواپيمايي كشوري زير نظر وزارت راه قرار گرفت. در سال 1353 اداره مذكور تحت عنوان سازمان هواپيمايي كشوري زير پوشش وزارت جنگ قرار گرفت، تا اين كه با به ثمر رسيدن انقلاب شكوهمند اسلامي در تاريخ 6/12/1357 با تصويب شوراي انقلاب، سازمان از پيكره وزارت جنگ منتزع و به وزارت راه و ترابري ملحق گرديد.
در راستاي شناخت بيشتر سازمان هواپيمايي كشوري كه امروزه به عنوان سازماني متعالي و شكوفا، اعمال حاكميت بر صنعت حمل و نقل هوايي را عهده دار است همين بس كه پس از انقلاب شكوهمند اسلامي به رغم مشغله هاي هشت سال دفاع مقدس و اخراج كارشناسان خارجي، كليه امور به دست تواناي متخصصين ايراني انجام و فرودگاههاي كشور از 22 فرودگاه قبل از انقلاب كه حمل بار و مسافر در آن انجام مي گرفت به 70 فرودگاه عملياتي و آمار جابه جايي مسافر از قريب به سه ميليون نفر قبل از انقلاب به حدود 20 ميليون نفر در سال افزايش يافته است.
ايكائو يا ICAOدر تاريخ 7 دسامبر 1944 در ضمن تنظيم و امضا پيمان حمل و نقل هوايي مرسوم به پيمان شيكاگو تشكيل گرديد. اما موجوديت آن به طور رسمي در سال 1947 اتفاق افتاد و اولين جلسه آن در 6 مي 1947 تشكيل گرديد و در 28 مي اعضاء شورا انتخاب گرديدند. دولت ايران نيز در سال 1327 هجري شمسي رسماً به پيمان شيكاگو و در نتيجه به ايكائو پيوست.
پيمان شيكاگو در 96 ماده تدوين شده و در ضمن آن بر اصول كلي حقوق بين المللي و هوانوردي از جمله اصل حاكميت دولت ها بر قلمرو و تابعيت هواپيما تاكيد دارد. بر اساس توافق مقر سازمان در مونترال كانادا ميباشد.
ایروسنتر ( Aerocenter.ir ) : در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه باز شدن و بسته شدن چرخ های هواپیما و چگونگی نمایش آن در نشانگر ارابه فرود، آموزشی را خدمت دوستان عزیز ارائه دهیم. جا داره که قبل از ارائه این مطلب از جناب معتمدی که به جرات می تونم بگم از بهترین اویونیک ها و QC های ایرباس ایران هستند و این مطلب را به حقیر یاد دادند تشکر کنم. همچنین تقاضا دارم برای متوجه شدن کامل، مطلب رو به دقت بخونید.
برای اینکه همه دوستان و حتی کسانی که زیاد در علم هوانوردی سر رشته ندارند مطلب را متوجه شوند بر خود لازم می دانم قبل از آموزش چیزهایی در مورد چرخ هواپیما خدمتتان ارائه دهم.
ايروسنتر ( Aerocenter.ir) : هم اکنون مونتاژ نهایی ایرباس 350 در خط تولید جدید ایرباس در شهر تولوز در حال انجام است. این مهم بدین گونه به وقوع پیوست که ایرباس تصمیم گرفت که قسمت میانی بدنه که 19.7 متر است را به قسمت جلویی بدنه که 21 متر طول دارد متصل کند. اولین ایرباس 350 جهت تست های بدنه ای ساکن مورد استفاده قرار خواهد گرفت همانگونه که اولین فروند از هر هواپیمایی جهت دریافت تأییدیه پرواز باید تحت این آزمایش قرار بگیرد. این درحالی است که مونتاژ اولین ایرباس 350 برای پرواز در تابستان 2012 صورت خواهد پذیرفت.
قسمت میانی بدنه در 4 آوریل 2012 از St Nazaire به شهر تولویز آورده شد در حالی که قسمت جلویی بدنه در تاریخ 23 دسامبر 2011 به خط تولید ایرباس تحویل داده شده بود. آلمان ارسال قسمت انتهایی بدنه را در هفته آینده انجام خواهد داد. همچنین در هفته ی آینده بال های ایرباس 350 از سایت تولید بال ایرباس در بریتانیا به فرانسه منتقل خواهد شد.
بدنه ایرباس 350 از سه قسمت تشکیل شده است : قسمت جلویی، قسمت میانی و قسمت انتهایی. این سه قسمت در ایستگاه اصلی مونتاژ ایرباس به نام ایستگاه 50 به هم متصل خواهند شد. ارابه ی فرود دماغه هم در همین ایستگاه به بدنه متصل خواهد شد. به محض اتمام این مرحله هواپیما به ایستگاه 40 منتقل خواهد شد و در آنجا بال ها و دم به هواپیما متصل خواهد شد.
عکس های این مونتاژ توسط سایت شرکت ایرباس منتشر شده است که در زیر می توانید اونها رو ملاحظه کنید :
برگرفته از سایت ایرباس
ترجمه شده در مرکز هوافضا و هوانوردی ائروسنتر
(تیک آف - Takeoff.ir) - نیروی هوایی ایران اطلاعات هواپیمای جاسوسی بدون خلبان آمریکایی را که در ایران به زمین نشانده شد، منتشر کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم رمزگشایی از اطلاعات هواپیما نشان می دهد این هواپیما در آسمان منطقه ای که اسامه بن لادن سرکرده سابق شبکه القاعده در آنجا کشته شد پرواز کرده است.
در سال 1964 «نیروی هوایی ایالات متحده» مناقصه ای را برای ساخت یک هواپیمای ترابری نظامی غول پیکر مطرح کرد. هرچند شرکت لاکهید (C-5) به دلیل قیمت ارزان برنده ی مناقصه شد، شرکت بوئینگ هم طرح 747 پیشنهادی خود را تدریجاً ادامه داد. سرپرستان بوئینگ معتقد شده بودند که با 15% نرخ رشد سالانه ی مسافر، خطوط هوایی در نیمه ی دهه ی 1970 به هواپیمایی نیاز دارند که بتواند تا 375 نفر مسافر را در یک مسافت طولانی منتقل کند. به اعتقاد آنان، هواپیمای مناسب برای این بازار باید حداقل 40 سال پیشتر از زمان خودش آماده شود.
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
هوافضا و هوانوردی/دانشگاه
سماپران
و آدرس
samaparan.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.